Kaffe og kunst skaber dialog!

Koldbryg & Frost:bites

En festival med en god ide og en kaffeproducent med et innovativt produkt. Det var opskriften på et givende samarbejde i februar 2015.

Frost Festival er en årlig vinterbegivenhed med skræddersyede koncertoplevelser på tværs af København. Med Frost:Bites inviterede Peter Larsen Kaffe og Frost Festival publikum til at være værter for koncerter i deres private gemakker. Peter Larsen Kaffe havde både en kaffebar, der kunne passe ind i de intime rammer, og ikke mindst et produkt, der smagte af vinterkolde Frost:bites nemlig Koldbryg. Kaffe brygget på koldt vand i 16 timer for en lækker og ren smag helt uden bitterhed.

Fire mandage i februar inviterede vi publikum til selv at være vært for en koncert. Forud gik en rekruttering hvor helt specielle steder blev valgt ud og alle kunne byde ind. Det blev eksempelvis til en overmåde hyggelig aften hos Anna Lisa og Gustav i Humleby med Christian Hjelm og tre mandage senere til en ikke mindre hyggelig aften i en oplyst cykelkælder med Chorus Grant.


Koncertene var gratis, men billetterne kunne ikke købes, kun fortjenes via indsats på sociale medier. Med ca. 20 billetter pr. koncert var ordet intimkoncert tæt på en underdrivelse.

I respekt for vintertiden serverede vi i kaffebaren god, varm kaffe lavet håndbrygget på økologiske Sidamo bønner. Men Koldbryg spillede hovedrollen, og før koncerterne gik i gang blev der serveret iskolde Frost:bites som en velkomst mellem værter, kunstner og gæster. Kaffe skaber nemlig god dialog som få, og Frost:bites endte med at bliveet særdeles interessant møde mellem musik, kaffe og mennesker.

Samarbejdet mellem Peter Larsen Kaffe og Frost Festival er nomineret til Magnet-prisen 2015 for det mest innovative og inspirerende partnerskab mellem kultur og erhverv. Prisen gives til det partnerskab der har formået at skabe originalt og unikt indhold til både forbrugere og publikum, baseret på parternes overlappende værdigrundlag.


Hjemme hos Anna Lisa og Gustav - og i bryllupssalen på Københavns Rådhus.

Det var næsten for meget af det gode, da sneen dalede sagte ned over Humleby på Vesterbro på den første Frost:Bite koncertaften. Rammerne kunne ikke være bedre eller mere hjemlige hos Anna Lisa og Gustav, der lagde hus til, mens Christian Hjelm spillede sig igennem sit fremragende repertorie af sange med akustisk guitar uden mikrofon eller andre forstyrrende elementer.
Den anden Frost:bite med Christian Hjelm var henlagt til den smukke Bryllupssal på Københavns Rådhus, der normalt bliver brugt til borgerlige vielser.

Chorus Grant hjemme hos Susanne - og i cykelkælderen

Chorus Grant var næste kunstner i Frost:bites rækken. Johanne Luise Heibergs gamle hus dannede rammer om koncert og kaffebar, som levede fuldt op til ambitionen om at kaffe - og kunst - skaber dialog.
Den anden koncert med Chorus Grant blev afholdt i en cykelkælder i København, der blev forvandlet til et intimt spillested fyldt med varme, god kaffe og smukke toner.

Andre musikelskere har købt: