Nyhed: Bio-komposterbare kaffekapsler til Nespresso* kapsel system.

Kaffen i kaffekapslerne er udvalgt og håndplukket specialkaffe fra højtliggende kaffemarker i nogle af verdens mest eftertragtede kafferegioner

Dernæst er bønnerne slowroastet i ca. 17 minutter i en proces, som frembringer alt det bedste i kaffen. Resultatet er denne serie af 5 eksklusive og delikate espresso varianter, hvor 2 af varianterne er økologiske og de 3 resterende er Rainforest Alliance certificeret.
Kaffekapsler er en nem måde, at skabe en kraftig og velsmagende kop kaffe på. Mange kaffekapsler er dog pakket i aluminiumsbeholdere, som udgør et miljømæssigt problem både i udvindelsen og i afskaffelsen af dem.

Vores bio-komposterbare kapsler er lavet af fibre fra sukkerør. Kapslerne formulder i helt almindelig komposteringsproces som andet biokomposterbart materiale, f.eks. et æbleskrog.
Dermed er emballagen langt mere skånsom for miljøet end traditionelle kapselmaterialer.



Køb kapslerne her:

Hvor lang tid tager det for naturen at kompostere emballagen?

Ved anvendelse af rette, industrielle komposteringsprincipper (EN13432) komposterer og formulder kapslerne på 12 uger.
Bio-komposterbart materiale vil nedbrydes og kompostere med tiden, men effektiv kompostering kræver anvendelse af korrekte komposteringsprincipper.

Hvorfor anvender Peter Larsen Kaffe ikke aluminium?

Aluminium er en ikke-vedvarende ressource, udvundet med massivt energiforbrug, anvendelse af kemikalier og meget høj CO2 udvikling. Lang tids eksponering kan skade menneskers nervesystem. Aluminium på lossepladser forgifter undergrunden, og ved forbrænding udvikles forurenende røg.
Vores kapsler kræver ikke en aluminiumsfolie, da den plantebaserede folie er 100% lufttæt.

Hvad betyder 100% plantebaseret (bio)?

Plantebaseret (bio) betyder, at et produkt er helt eller delvis skabt af biomasse (planter). Biomasse anvendt til plastik kan stamme fra majs, sukkerrør eller cellulose. 100% angiver, at alle dele af kaffekapslen er lavet af biomasse. Med termen ”100% bio-komposterbar” angiver vi, at produktet består af 100% plantemateriale og kan komposteres 100% ved anvendelse af rette komposteringsprincipper.

Hvad betyder ”100% komposterbar”?

Angivelse af om et produkt eller emballage kan komposteres og 100% omdannes til muld ved anvendelse af rette komposteringsprincipper (f.eks. korrekt temperatur, tid), som defineret i EU standard EN13432.
Efter at have gennemgået den industrielle komposteringsproces på en offentlig forbrænding, er produktet 100% omdannet til naturlige materialer (vand, kulstof, kompost).

Hvordan afskaffer man emballagen?

Kapslerne kan gives direkte tilbage til naturen ved at sortere dem med øvrigt biokomposterbart materiale som f.eks. æbleskrog.

Kan kapslerne komposteres derhjemme?

Der findes ingen certificering, som officielt godkender dette. Med tiden vil kapslerne kompostere, men der kan ikke gives indikation af tidshorisont. Mange faktorer influerer komposterings-processen (bl.a. temperatur, årstid, placering af kompostbeholderen, komposteringen af øvrige organiske elementer etc.).

Hvorfor komposterbart plantebaseret plastic?

Plantebaserede plastprodukter har mange fordele sammenlignet med konventionel plast:

• De sparer på fossile ressourcer, da biomassen regenerer og bringer nyt liv.
• Anvender mindre energi og producerer færre drivhusgasser.
• Er 100% plantebaseret og efterlader intet i naturen.
• Medvirker til at afhjælpe problemet med plastic, som ophobes i naturen.

Vi har et ansvar for miljøet og den verden, som vi leverer videre til næste generationer.

Hvilke initiativer omfatter komposteringslogoet?

Certificeringen sikrer at produktet er godkendt for industriel kompostering og at ikke bare plastmaterialet men også produktets øvrige komponenter er komposterbare, f.eks. farve, etiketter, lim.
Test for certificering til EN13432 inkluderer:

• Kemisk test
• Bionedbrydelighed under kontrollerede komposteringsforhold
• Disintegration
• Økotoksicitets test

Alle tests skal bestås og gennemføres af godkendte laboratorier.


*Varemærke tilhørende tredjepart ikke forbundet med Peter Larsen Kaffe A/S

Gode råd #1 - opvarm din kapselmaskine

Vi anbefaler, at kapselmaskinen altid gennemskylles/opvarmes inden brygning.
Ved gennemskylning af kapselmaskinen opnås flere fordele:

  • Bedre kaffesmag, som ikke påvirkes af rester fra forrige brygning.

  • Opvarmning af maskinens indre dele, som dermed ikke påvirker/reducerer kaffens temperatur.

  • Den komposterbare kaffekapsel får optimale betingelser for tætslutning i maskinen.

Hvad angår sidstnævnte punkt, så kan det være en årsag til, at din kaffekapsel ikke fungerer optimalt i maskinen, så sørg altid for, at maskinen er varm inden brug.

Gode råd #2 - husk at afkalke din kapselmaskine

Kalk i vandet er en af de væsentligste årsager til problemer med kaffebrygningsudstyr. Det gælder også ved kapselmaskiner, og særligt ved anvendelse af komposterbare plastmaterialer er det værd at holde kalk fra maskinen. Ved regelmæssig afkalkning af maskinen opnås flere fordele:

  • Bedre kaffesmag, som ikke påvirkes af kalkaflejringer og smuds i maskinen.

  • Korrekt temperatur på din kaffe, da denne påvirkes ved selv meget små kalkaflejringer på maskinens varmelegeme.

  • Korrekt tryk i bryghovedet, som er påkrævet for at lave en ægte espresso med 100% fintmalet kvalitetskaffe.

  • Den komposterbare kaffekapsel kræver korrekt tryk i bryghovedet for at membranen gennembrydes (i modsætning til aluminium som ikke er trykafhængig for at gennembrydes). Kalk er den væsentligste årsag til at maskinens tryk reduceres.