Mød Richard, den sejlende kaffenørd

Richard har været barista hos os i 5 år.

Mit navn er Richard, og for mig er kaffe ikke bare kaffe. Kaffe er et samlingspunkt, og at være barista er et håndværk. Når jeg laver kaffe, på arbejde eller i fritiden, er det som om, at duften tiltrækker folk. Og da de fleste drikker kaffe, har de også en holdning til, hvad de synes, der er godt, så starter samtalen af sig selv. Det skal så lige siges, at da jeg startede, kunne jeg overhovedet ikke fordrage kaffe. Til jobsamtalen skulle jeg smage på forskellige typer espresso, der blev stærkere og stærkere, og så fortælle, hvordan de smagte.

Man kan vist roligt sige, at der er sket meget siden da. Jeg arbejder i søværnet, og jeg sejler aldrig fra land uden at have min AeroPress med. Til sommer skal jeg til Alaska, hvor rygsækken bliver pakket med god instantkaffe og et jetblus. Man skal ikke gå ned på kaffe – heller ikke til søs eller i vildmarken.

Kaffe + mælk = 1000 resultater

Jeg synes, det er fedt at være barista. Når vi er ude til events, har vi ofte kun én slags espressobønne og noget mælk. Selvom det kun er to ingredienser, er der 1000 forskellige resultater afhængigt af, hvordan vi kombinerer dem – det er et spørgsmål om metode og kreativitet. Siden jeg startede i Peter Larsen Kaffe for fem år siden, har jeg bare øvet og øvet, fordi jeg kan godt lide at overraske folk med den der ekstra gode kop kaffe.

Med Peter Larsen Kaffe har jeg været med på mange festivaler. Tempoet er højt, og humøret endnu højere. Her er jeg ikke bare barista, men også leder og underviser. De frivillige skal vide, hvad de serverer og bliver klogere på kaffens utrolig mange aspekter. Men vigtigst er det, at vi har god stemning, så gæsterne både får god kaffe og et smil med på vejen.

keyboard_arrow_up