Bliv frivillig på festival 
sommeren 2022

 

Du kan komme med os på festival 

Festivaler kræver god kaffe, og vanen tro er vi på plads med kaffebarer landet over. Men den gode kaffe kommer ikke af sig selv - vi skal have dem fyldt ud med personer, der med smil og glimt i øjet vil være med til at skabe en fed festivaloplevelse. Som frivillig modtager du ikke løn for dit arbejde, men du får festival-armbånd, forplejning på dine vagter, masser af god kaffe og uforglemmelige festivaloplevelser som en del af teamet.

Herunder finder du links med ansøgning til de enkelte festivaler, og i bunden finder du en FAQ over de spørgsmål, vi oftest modtager.  

Søg om at blive frivillig


Smukfest 2022
31. juli - 7. august 2022
Send en ansøgning til smukfest@peterlarsenkaffe.dk

FAQ - Frivillig hos Peter Larsen Kaffe

Hvad får du som frivillig hos Peter Larsen Kaffe?

 

 

Som frivillig får du: 

 • Armbånd til hele festivalen (partout-armbånd) 
 • Forplejning i forbindelse med din vagt (ét måltid pr. vagt)
 • Peter Larsen Kaffe armbånd – et tegn på at du er en del af holdet! Og, så længe du har armbåndet på, kan du til enhver tid få en kop sort kaffe eller te i vores kaffebarer.
 • Når du er på arbejde, kan du drikke al den kaffe du orker, og så udstyrer vi dig desuden med et kaffekort til 5 kopper special-kaffe til brug, når du har fri. 
 • Unik festival-oplevelse med masser af engagerede mennesker 

På hvilke festivaler kan jeg komme med som frivillig?

 • NorthSide, Aarhus d. 2-4 juni 2022  
 • Roskilde Festival (warm-up: d. 25-29 juni) 29. 06– 02.07 2022
 • Smukfest, Skanderborg d. 03-07 august 2022

Depositum

Når du har tilmeldt dig som frivillig og bliver godkendt til en plads på holdet, indbetaler du et depositum på 300 kr.,som sikrer dig din plads og din festivalbillet. OBS. Du er først endeligt med på holdet som frivillig, når du har sendt dit depositum og fået en kvitteringsmail retur fra os.  Læs meget mere om depositum længere nede.

Hvor gammel skal jeg være for at blive frivillig med Peter Larsen Kaffe? 

Du skal være minimum 18 år gammel for at komme med PLK på festival. 

Hvad kan jeg komme til at lave? 

Omdrejningspunktet er kaffe – hurtig lækker kaffe, med et smil.  
For at alle vores kunder skal kunne få den bedste oplevelse, har vi flere funktioner både i og udenfor kaffebaren. Af disse funktioner er ”Barista” den eneste, hvor erfaring er et krav. Læs mere om funktioner under hver enkelte festival.

Kan jeg arbejde sammen med en ven? 

Du kan ønske at arbejde sammen med én af dine venner. Vi kan dog ikke love, at vi kan opfylde alles ønsker. Det kan forekomme, at I vil få samme arbejdstider, men ikke samme arbejdssted. Vi gør dog, hvad vi kan for at få jeres ønsker til at gå i opfyldelse, da vi ved at det betyder meget for jeres festivaloplevelse! Dit ønske skal skrives ind i din ansøgning. Vi kan ikke love grupper af venner at de kommer til at arbejde sammen. 

Hvad forventer Peter Larsen Kaffe af mig? 

Vi forventer at du er klar til at arbejde og kan levere en super god service overfor vores kunder. Vi forventer, at du overholder vores og festivalens regler for god arbejdsmoral og opførsel. Dertil forventer vi selvfølgelig også, at du kommer med engagement, er klar til at have det sjovt og være med til at skabe den fedeste sammen med resten af holdet.

Kan jeg komme i kontakt med andre frivillige inden festivalen starter? 

Vi kommer til at oprette en lukket gruppe på en digital platform.

Må jeg selv bytte vagter med andre frivillige for PLK? 

Det korte svar er nej. Vagtplanen er sammensat med stor hensyntagen til jeres ønsker og kompetencer. Derfor skal al vagtbytte gå gennem os. Vi kan ikke love at det er muligt at bytte vagter efter offentliggørelsen af vagtplanen. 

Værd at vide om depositum

 

 

Hvorfor skal jeg betale depositum? 

Vi har desværre oplevet folk, der er blevet væk fra deres vagter, eller er faldet fra i sidste øjeblik. Vi har brugt rigtig meget tid på at skaffe nye medarbejdere og rokere rundt for at få vagtplanerne til at gå op. Depositummet skal derfor fungere som et stærkt udtryk for en gensidig aftale og fungerer som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, hvis man falder fra. 

Hvor meget skal jeg betale? 

Du skal betale 300kr i depositum 

Hvornår skal jeg betale mit depositum? 

Når du er godkendt til at komme med os på festival får du en velkomstmail og oplysninger til indbetaling. Her indbetaler du dit depositum via MobilePay. Når betalingen er godkendt, sender vi dig en mail med en bekræftelse. Dette sikrer dig, at din plads på holdet ikke bliver givet videre til en anden. Bemærk at din tilmelding nu er bindende. 

Hvordan betaler jeg? 

Du kan betale via MobilePay.

Hvis jeg fortryder/melder fra inden festivalen? 

Som udgangspunkt er din tilmelding bindende og du får derfor ikke automatisk dit depositum retur, hvis du melder fra før festivalen. Hvis du er godkendt som frivillig og har betalt depositum, men ønsker at afmelde dig, koster det et administrationsgebyr på 150 kr. som vi trækker fra dit depositum. Gebyret dækker over de omkostninger Peter Larsen Kaffe har ved rekruttering af en afløser.  

Ovenstående gælder kun indtil tre uger før festivalen starter. Fortryder du senere får du ikke dit depositum retur. 

Administrationsgebyret frafalder, hvis en lægeerklæring påviser, at man ikke er i stand til at deltage på festivalen. 

Hvis jeg bliver syg under festivalen? 

Hvis du bliver syg eller på anden vis forhindret i at tage dine vagter, skal du gøre følgende: 

 1. Omgående kontakte PLK (telefonisk eller ved fysisk fremmøde) 
 2. Sørge for at dit armbånd afleveres til PLK og derefter forlade festivalen 
 3. Sende gyldig lægeerklæring til live@peterlarsenkaffe.dk 

Følges denne procedure ikke f.eks. ved udeblivelse uden lægegodkendt sygdomsårsag, bortfalder dit depositum og du vil blive markeret som uønsket frivillig hos os og festivalen tre år frem. 

Hvis jeg ikke dukker op på mine vagter? 

Ud over at du selvfølgelig mister det depositum, vil du blive opkrævet et gebyr for din festivalbillet samt blive blacklistet hos os og festivalen. 

Hvornår får jeg mit depositum tilbage? 

Indenfor en måned efter festivalen, og kun hvis du har fuldført det arbejde du har lovet, får du dine penge tilbage. Pengene bliver tilbageført til din konto.

FAQ om Smukfest, Skanderborg

 

 

Ansøgningsskema og arbejdsfunktioner 

Du kan ansøge om at blive: Barista, baristaassistent, kasse, Runner. 

 • Barista (At blive barista kræver erfaring med en professionel manuel espressomaskine. Det er baristaens opgave er at lave de lækre kaffer! Som barista skal du holde overblikket over bestillinger samt steamemælk, "samle" kaffen og lave latteart. Lækkert microskum er et must!) 
 • Barista assistent (Assistentens opgave er at hjælpe baristaen. Du skal lave espressoshots til baristaen, samt iskaffer. Steaming af mælk er ikke assistentens opgave) 
 • Kasse (Som kassemedarbejder er din vigtigste opgave at betjene kunderne med et smil. Du skal sørge for, at baristaerne hurtigt får bestillingerne, og at der er et godt flow i salget af kaffe og tilbehør.  Det er også vigtigt, at du gør jer bekendt med sortiment og priser, samt hvad de forskellige drikke er. Er du i tvivl, så spørg din baransvarlige) 
 • Kaffe assistent (Du skal her brygge filterkaffe, lave irsk kaffe & kaffe bailey samt fylde op o.l.) 
 • Runner (Kridt løbeskoene og forbered arm-mullerne. Din opgave bliver at hente varer på lager, bringe varer mellem boderne, fylde op i boderne samt sørge for, at der er rent og pænt omkring alle kaffebarene. Du er knyttet til en problemknuser og dit arbejde kommer til at være rundt på pladsen og i flere af vores kaffebarer) 

 

Ansøgningsfrist 

Til Smukfest er der ansøgningsfrist d. 1. april 2022. 

Hvor mange timer skal jeg arbejde? 

På Smukfest skal du arbejde i ca. 28 timer, og du skal være til rådighed for vagter i perioden 3/8-22 – 07/8-22. 

Overnatningsmuligheder 

Du har gratis adgang til alle normale campingområder. Du skal selv sørge for overnatningen. 

Frivilligområder 

På Smukfest har vi en ”Personalelounge”, som er et mødested for alle, der er på festival med Peter Larsen Kaffe. Loungen er et sted at sidde, slappe af, spille, snakke, feste, søge ly for sol og regn samt en mulighed for at købe øl og vand til billige penge, få lidt strøm på mobilen og møde andre kaffe-folk. 

Du har ikke adgang til Smukfest’s medarbejderbar eller til medarbejderbespisning. Dette er forbeholdt Smukfest’segne frivillige. 

Bespisning 

Peter Larsen Kaffe sørger for forplejning i forbindelse med dine vagter. Den endelige model er stadig under udarbejdelse, og du vil få nærmere besked på infomail. 

Hvornår får jeg svar på min ansøgning? 

Vi forventer at alle ansøgninger er besvaret senest 1. juni 2022, hvor du enten er godkendt, kommet på venteliste eller har fået afslag. 

Hvornår får jeg min vagtplan? 

Vagtplanen er et kæmpe puslespil. Vi bestræber os på at kunne offentliggøre vagtplanen d. 1. juli 2022. 

Links til festivalen 

www.smukfest.dk 

 

FAQ om NorthSide, Aarhus 

 

Ansøgningsskema og arbejdsfunktioner 

Man kan ansøge om at blive: Barista, Barista assistent, Kassemedarbejder, Runner, Rygsæk.   

 • Barista (At blive barista kræver erfaring med en professionel manuel espressomaskine. Det er baristaens opgave er at lave de lækre kaffer! Som barista skal du holde overblikket over bestillinger samt steamemælk, "samle" kaffen og lave latteart. Lækkert microskum er et must!) 
 • Barista assistent: Assistentens opgave er at hjælpe baristaen. Du skal lave espressoshots til baristaen, samt iskaffer. Steaming af mælk er ikke assistentens opgave) 
 • Kasse: Som kassemedarbejder er din vigtigste opgave at betjene kunderne med et smil. Du skal sørge for, at baristaerne hurtigt får bestillingerne, og at der er et godt flow i salget af kaffe og tilbehør.  Det er også vigtigt, at du gør jer bekendt med sortiment og priser, samt hvad de forskellige drikke er. Er du i tvivl, så spørg din baransvarlige.
 • Kaffe assistent: Du skal her brygge filterkaffe, lave irsk kaffe & kaffe bailey samt fylde op o.l.
 • Runner: Kridt løbeskoene og forbered arm-mullerne. Din opgave bliver at hente varer på lager, bringe varer mellem boderne, fylde op i boderne samt sørge for, at der er rent og pænt omkring alle kaffebarene. Du er knyttet til en overordnet problemknuser (som har det store overblik) og dit arbejde kommer til at være rundt på pladsen og i flere af vores kaffebarer.
 • Rygsæk: Din opgave er at sælge kaffe ude på festivalpladsen blandt publikum og i køen til barerne. Du får udleveret en kaffe-rygsæk og en bæltetaske, og så skal du ellers ud med det store smil og sælge en masse kaffe.

Ansøgningsfrist 

Til NorthSide er der ansøgningsfrist d. 1. marts 2022. 

Hvor mange timer skal jeg arbejde? 

Du skal arbejde 2 vagter á ca. 8 timer og du skal være til rådighed for vagter i perioden 2/6-22 – 4/6-22. 

Overnatningsmuligheder 

Northside er en festival, hvor der ikke er tilhørende mulighed for overnatning. Derfor skal man selv sørge for overnatning. Peter Larsen Kaffe tilbyder ikke overnatning.  

Frivilligområder 

The Hub er stedet hvor frivillige mødes på NorthSide. Udover hygge og alt det du selv giver til området, så finder du bl.a.

Baren, som er udstyret med diverse lækkerier – nogle endda til favorable priser.
Vandposter som du kan bruge til at fylde vand i 
Masser af overdækkede siddepladser

Bespisning 

Du vil blive tilbudt ét måltid mad pr. vagt. Dertil er der fri kaffe under vagt samt små fornødenheder. 

Hvornår får jeg svar på min ansøgning? 

Vi forventer at alle ansøgninger er besvaret senest 1. april, hvor du enten er godkendt, kommet på venteliste eller har fået afslag. Hvis du bliver tilbudt at komme med på holdet, vil du modtage en velkomstmail, hvor der vil være yderligere info. 

Hvornår får jeg min vagtplan? 

Vagtplanen er et kæmpe puslespil. Vi bestræber os på at kunne offentliggøre vagtplanen slut april, start maj. 

Links til festivalen 

www.northside.dk 

FAQ om Roskilde Festival 

 

Ansøgningsskema og arbejdsfunktioner 

Du kan ansøge om at blive: Barista, Barista assistent, kasse, Runner, nattevagt.

 • Barista (At blive barista kræver erfaring med en professionel manuel espressomaskine. Det er baristaens opgave er at lave de lækre kaffer! Som barista skal du holde overblikket over bestillinger samt steamemælk, "samle" kaffen og lave latteart. Lækkert microskum er et must!) 
 • Barista assistent (Assistentens opgave er at hjælpe baristaen. Du skal lave espressoshots til baristaen, samt iskaffer. Steaming af mælk er ikke assistentens opgave) 
 • Kasse (Som kassemedarbejder er din vigtigste opgave at betjene kunderne med et smil. Du skal sørge for, at baristaerne hurtigt får bestillingerne, og at der er et godt flow i salget af kaffe og tilbehør.  Det er også vigtigt, at du gør jer bekendt med sortiment og priser, samt hvad de forskellige drikke er. Er du i tvivl, så spørg din baransvarlige) 
 • Kaffe assistent (Du skal her brygge filterkaffe, lave irsk kaffe & kaffe bailey samt fylde op o.l.) 
 • Runner (Kridt løbeskoene og forbered arm-mullerne. Din opgave bliver at hente varer på lager, bringe varer mellem boderne, fylde op i boderne samt sørge for, at der er rent og pænt omkring alle kaffebarene. Du er knyttet til en problemknuser og dit arbejde kommer til at være rundt på pladsen og i flere af vores kaffebarer) 
 • Nattevagt (I de rolige nattetimer skal der sidde folk vagt i og udenfor kaffebarerne. Dette er et krav fra festivalens side. Der vil være en liste over opgaver, der skal udføres, men der vil også være tid til at læse en god bog og drikke masser af kaffe)   

Ansøgningsfrist 

Til Roskilde Festival er der ansøgningsfrist d. 15. marts 2022. 

Hvor mange timer skal jeg arbejde? 

Ønsker du at arbejde under Warm-up perioden, bliver dine vagter fordelt over både warm-up og festival perioden. Du skal dermed være til rådighed for vagter fra d. 25/6-22 – 2/7-22. Du skal arbejde i 32 timer fordelt på 4 vagter. 

Ønsker du udelukkende at arbejde i festival-dagene, skal du være til rådighed for vagter fra d. 29/6-22 – 2/7-22. Du skal arbejde i 24 timer fordelt på 3 vagter. 

Overnatningsmuligheder 

Mere info følger

Frivilligområder 

På Roskilde Festival har vi en ”Personalelounge”, som er et mødested for alle, der er på festival med Peter Larsen Kaffe. Loungen er et sted at sidde, slappe af, spille, snakke, feste, søge ly for sol og regn samt en mulighed for at købe øl og vand til en 10’er, få lidt strøm på mobilen og møde andre kaffe-folk. 

Som frivillig har du desuden adgang til Volunteers Village, som er en oase af spændende tilbud og rekreative muligheder for alle Roskilde Festivals frivillige. Du kan opleve upoleret festivalstemning, og det er stedet, hvor man hænger ud og møder andre festivalfrivillige på tværs af teams og arbejdsfunktioner. Her er garanti for masser af sjov og altid plads til en god fest eller to.  

Bespisning 

Peter Larsen Kaffe sørger for forplejning i forbindelse med dine vagter. Den endelige model er stadig under udarbejdelse, og du vil få nærmere besked på infomail. 

Hvornår får jeg svar på min ansøgning? 

Vi forventer at alle ansøgninger er besvaret senest 15. april 2022, hvor du enten er godkendt, kommet på venteliste eller har fået afslag. Hvis du bliver tilbudt at komme med på holdet, vil du modtage en velkomstmail med yderligere information.

Hvornår får jeg min vagtplan? 

Vagtplanen er et kæmpe puslespil. Vi bestræber os på at kunne offentliggøre vagtplanen d. 20. maj 2022. 

Links til festivalen 

www.roskilde-festival.dk 

 

keyboard_arrow_up