Opskrift

Kaffegrumsbrownie

Du brygger en kop kaffe. Mmm - lækkert! Der er kaffegrums i filteret, som du vil smide ud. Lad være med det. Hæld i stedet grumset op i en skål, lad det tørre og put det så i en lækker brownie, hvor det giver en lækker smag. Mums!

Ingredienser

Kage:

  • 200g smør

  • 250g god mørk chokolade

  • 4 æg

  • 300g sukker

  • 2 spsk vaniliepasta

  • 1 tsk groft salt

  • 110g kaffemel

    • 40g tørret kaffegrums

    • 40g havregryn

    • 30g mandler

      • Blend de 3 ingredienser til fint kaffemel

  • 50g hvedemel

  • 100g hvid chokolade

  • 50g valnødder

Topping:

  • 100g kokosmel
  • 1 spsk instantkaffe
  • 1 dl vand
  • 100g smør
  • 2 spsk kakao (usødet)
  • 100g flormelis
  • 1 knsp salt

Fremgangsmåde

Kage:

  • ​​Smør og chokolade smeltes og køles lidt af.
  • Æg, sukker og vanilie piskes sammen
  • Æggemasse og chokolademasse piskes sammen
  • Mel og kaffemel vendes i
  • Chokolade og nødder hakkes og vendes i
  • Bages i en form på ca. 30x20 cm v. 180 grader (varmluft) i ca. 30 min.

Topping:

  • Alle ingredienserne kommes i en gryde og smeltes.

  • Smør herefter på den afkølede kage.

TIP: Bag den gerne dagen før, da den er er endnu bedre dagen efter, den er bagt.

keyboard_arrow_up