Opskrift

Kaffe med whiskey

Kaffe og whiskey er et godt makkerpar og siden 1930'erne har drinken Irish Coffee været god at lune sig på i vinterkulden. Men Irish Coffee behøver ikke være varm, så her får du bartenderen Lasse Løbers bud på en kold kaffe med whiskey.

På årets Northside dystede Peter Larsen Kaffe mod den professionelle bartender Lasse Løber og hans hold i kaffecocktails. Hertil har de specialudviklet denne drink, som du nu også kan prøve derhjemme, hvis du har lidt bartenderudstyr. 

Ingredienser 

​Til drinken:

  • 60 ml Kenya AA kaffe, der er en klassisk kaffe med frisk syrlighed og karakteristisk smag af solbær og eftersmag af tørret frugt
  • 45 ml irsk whiskey

Til skum lavet i sifonflaske 

  • 450 ml sødmælk (hvis du ikke har en sifonflaske, brug da halv mælk halv piskefløde)
  • 250 ml kaffelikør
    • 400 g sukker
    • 0,5 l vodka
    • 250 ml kaffe lavet i espressoshots

Til æble/kanelspray (kan udelades)

  • 10 grønne æbler
  • 5 kanelstænger
  • 200g 

Fremgangsmåde

  • Først laver du en kaffelikør, hvor sukkeret opløses i vodka og blandes med kaffe. Hvis du ikke har en espressomaskine kan du i stedet lave en stempelkande, der trækker i 10 minutter i stedet for 4. Du skal ikke blot tilsætte ekstra kaffe, da det kan ødelægge smagen.
  • Dernæst laver du en æble-kanelspray, hvor du juicer æblerne og reducerer saften til ca 25% over svag varme sammen med sukker og kanel. Sprayen kan udelades.
  • Hæld Whisky i afkølet glas
  • Fyld glasset med isterninger
  • Herefter hælder du den stærke kaffe over isen for at udvande cocktailen lidt
  • Mens drinken udvander laver du skum i sifon ved at mise kaffelikør og sødmælk. Hvis du ikke har en sifon, kan du piske halv mælk/halv piskefløde langsomt. Når det er skum tilsætter du så kaffelikøren.
  • Til sidst topper du med 2,5 cm skum og sprøjter drinken med din æble-kanelessens. 

Kaffelikøren kan som udgangspunkt stå "evigt", hvis den er på køl, da både kølingen samt blandingen af alkohol og sukker sørger for at preservere kaffen, så den ikke bliver dårlig. 

Hvis du gerne vil få en sødere drink, kan du prøve at lave denne kaffelikør, hvor der er vanilje i.

keyboard_arrow_up