Tip

Bodyscrub med kaffegrums

Det er vigtigt med selvforkælelse. Det er også dejligt at have blød hud og drikke en kop kaffe. Heldigvis kan alle tre ting gå op i en større enhed med en bodyscrub lavet med kaffegrums. Det er både hurtigt, billigt og du har sikkert allerede remedierne derhjemme.

Du skal bruge: 2 dele kaffegrums, 1 del kokosolie, et glas og noget at røre med. Simpelt og lige til.

Til opskriften kan du bruge tørt kaffegrums. På den måde kan din scrub holde sig længere, end hvis du bruger frisk, vådt kaffegrums, som skal bruges på dagen.

For at tørre din grums, kan du hælde den op i en skål og så røre i den et par gange om dagen. Efter ca. 2 dage er grumsen tør. Alternativt kan du tørre den i ovnen ved lav varme, 100 grader, og røre rundt et par gange undervejs. Tør hellere en større mængde, så du har rigeligt til både en body scrub og opskrifter som fx Den du ved nok med kafferester.

Kaffegrums er og bliver et vidundermiddel, som har meget mere potentiale end at være fyld i skraldespanden.

Men hvorfor eksfoliere huden?

Når du laver en bodyscrub med kaffegrums og gnubber den på huden, vil de små stykker formalet kaffebønner fjerne døde hudceller, øge blodcirkulationen og give dig en lækker, blød hud.

Når du har eksfolieret, er din hud samtidig ekstra modtagelig over for andre produkter som creme eller olie, så du kan undgå tørhed.

Du kan med fordel bruge en boduscrub, inden du barberer dine ben. På den måde fjerner du de døde hudceller, som ellers kunne tilstoppe og slide på din barberklinge.

Og sidst men ikke mindst giver du dig selv et lille pusterum ude i badet med selvforkælelse og selvkærlighed – det er nok faktisk det vigtigste! Rigtig god fornøjelse

Grums er genialt

Kaffegrums og kaffesjatter er lækkert. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er det. Der er et kæmpe potentiale i de ting, som du smider i skraldespanden. Når du har brygget en kop kaffe, udnytter du kun 1 % af kaffeplantens næringspotentiale. Det er en skam, og det skal vi væk fra.
Derfor udvikler vi løbende opskrifter, hvor du kan anvende dine rester – både grums og sjatter.

Det gør vi, fordi vi har en vision om, at i 2030 skal vi udnytte hele kaffeplantens potentiale og have intet spild. Vi kalder visionen for Circular Coffee Community, hvor kaffen anvendes cirkulært, ressourcer optimeres og spild begrænses.
Du kan være med til at gøre en forskel ved at tænke og forbruge cirkulært.

Logo af Circular Coffee Community

keyboard_arrow_up