Opskrift

Kaffedrink med tequila

2019 på Northside Festival i Aarhus udfordrede vi hos Peter Larsen Kaffe den professionelle bartender Lasse Løber i drinks med kaffe. Det skulle hhv. være en kold og varm drink, der omfavnede kaffens vilde smagsunivers.

Her er vores bud på en lækker, varm kaffedrink med tequila. Vi har brugt en kaffelikør lavet på mexicansk kaffe, Patrón XO Coffee Liqueur, der sammen med friskbrygget stempelkaffe fra regionen Chiapas i Mexico, tykt mælkeskum, vanilje og et strejf af hindbær skaber en delikat kaffedrink, der både er let at lave og gør en lidt afhængig.

Den kolde drink vi tryllede frem, var en tonicessens lavet på kaffe. Gin og tonic med kaffe er bare et sikkert hit.

Nu vil vi jo ikke prale unødigt, men begge vores drinks vandt over den professionelle bartenders, så selvfølgelig skal du også prøve at lave dem derhjemme!

hånd der holder vinglas med kaffedrink i

Ingredienser

  • Stempelkaffe lavet på fx Mexico Chiapas, som er en velafbalanceret økologisk kaffe med blød, frugtagtig syrlighed og subtile toner af mælkechokolade

  • Patrón XO Coffee Liqueur - en tequila lavet på arabicakaffe fra Mexico. Smagen er tør og ikke sød som mange andre kaffelikører. 

  • Mælk – hvis du har en steamer derhjemme, skal du vælge sød, barista, eller skumbar havredrink. Har du ikke en steamer, kan du bruge din stempelkande, men skal her bruge skummetmælk.

  • Vaniljepulver

  • Frysetørret hindbær

 

Fremgangsmåde​​​

  1. Først skal du lave kaffe på en stempelkande, følg guiden her til, hvordan du laver den bedste kaffe via den bryggemetode
  2. Hæld 1 dl friskbrygget stempelkaffe op i et vinglas.

  3. Tilsæt 4 cl Patrón

  4. Lav mælkeskum hvor du tilsætter vaniljepulver
    - Har du en steamer, laver du et tykt lag mælkeskum på denne.
    - Har du ikke en steamer, kan du bruge din stempelkande. Hæld skummetmælk og godt med vaniljepulver i kanden og bevæg stemplet hurtigt op og ned. Efter lidt tid vil mælken skumme op. Det kræver armkræfter, men det kan sagtens lykkedes.

  5. Top kaffedrinken med ca. 0,5 cm skum og pynt til sidst med et drys frysetørret hindbær

 

keyboard_arrow_up