Tip

Kaffegrums mod tørre og beskidte hænder

Især om vinteren plages mange af tørre nogle gange sprukne hænder pga. det kolde vejr og mange temperatursvingninger mellem ude og inde. Håndcreme er naturligvis et go to, men er dine hænder først rigtig medtaget, kan det være svært for cremen at trænge ind bag de døde og tørre hudceller. Men heldigvis er hjælpen lige der i kaffetragten – kaffegrums!

Med kaffegrumsen pealer du dine hænder blidt, samtidig med at du tilføjer kaffens olier til din hud. Du kan sagtens bruge grumsen direkte fra filteret – hvis det dog lige får lov at køle lidt først. Du tager bare filteret med hen til vasken, tager en klump ud og kører det rundt på dine hænder.

Har dine hænder brug for en mere intens pleje, kan du også lave en decideret håndkur, som du kan have stående ved vasken. Her skal du bruge 1 del tørret kaffegrums til 1 del brun farin og 2 dele olie. Det kan være kokosolie, almindelig solsikkeolie, eller hvad du har i skabet. Bland tingene sammen og put kuren i en lufttæt beholder. Når du skal bruge scrubben, skal du lige røre rundt først, så olien fordeler sig.

Til opskriften skal du først tørre din kaffegrums. Det kan du gøre ved at hælde den op i en skål og så røre i den et par gange om dagen. Efter ca. 2 dage er grumsen tør. Alternativt kan du tørre den i ovnen ved lav varme. Tør hellere en større mængde, så du har rigeligt til både dine hænder, en body scrub og opskrifter som fx Den du ved nok med kafferester.

Når du har brugt enten den rene kaffegrums eller håndkuren, skal du til sidst smøre dine hænder ind i lækker creme.

At bruge kaffegrums til hænderne er godt for mere end at fjerne døde hudceller. Kaffegrumsens pealende effekt er også god til beskidt håndværkerhænder. Her hjælper grumsen med at fjerne maling, olie og hvad der ellers, kan sidde fast.
Derudover er kaffegrumsen også god til at fjerne lugten på dine fingre. Har du skåret sild til frokosten eller lugter de af løg? Scrub lugten væk med kaffegrums!

Kaffegrums er og bliver et vidundermiddel, som har meget mere potentiale end at være fyld i skraldespanden.

Grums er genialt

Kaffegrums og kaffesjatter er lækkert. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er det. Der er et kæmpe potentiale i de ting, som du smider i skraldespanden. Når du har brygget en kop kaffe, udnytter du kun 1 % af kaffeplantens næringspotentiale. Det er en skam, og det skal vi væk fra.
Derfor udvikler vi løbende opskrifter, hvor du kan anvende dine rester – både grums og sjatter.

Det gør vi, fordi vi har en vision om, at i 2030 skal vi udnytte hele kaffeplantens potentiale og have intet spild. Vi kalder visionen for Circular Coffee Community, hvor kaffen anvendes cirkulært, ressourcer optimeres og spild begrænses.
Du kan være med til at gøre en forskel ved at tænke og forbruge cirkulært.

Logo af Circular Coffee Community

keyboard_arrow_up