Om os

Vores kaffehistorie

I mere end 121 år har kaffeelskere i hele Danmark nydt godt af kvalitetskaffen fra Peter Larsen Kaffe. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1902 af grosserer Peter Larsen, som drev detailforretning fra lokaler i Viborgs bymidte.

Efter nogle år i detailleddet, kom tanken om at blive grossist. Peter Larsen kørte ud i omegns byerne og tilbød sin kaffe til købmænd og brugsforeninger. Dette blev starten på grossist virksomheden, og flytning til større lokaler på hovedgaden i Viborg.

I 1929 trådte Asmund Thorsen ind i, primært for at varetage selve kafferistningen. Grossistvirksomheden udviklede sig gennem årene og i 1933 døde Peter Larsen, hvorefter Asmund Thorsen overtog firmaet og omdannede dette til et aktieselskab.

I 1966 indtrådte svigersønnen Kaj Bertelsen i en alder af 22 år og datteren Kirsten Bertelsen som 20-årig i firmaet. Dette blev starten på en ekspansion for firmaet, som flyttede fra midtbyen ud på industriarealet i Viborgs vestby.

Egen kaffeimport

I 1972 startede Peter Larsens Kaffe sin egen kaffeimport fra de kaffeproducerende lande bl.a. Brasilien – Mellemamerika – Afrika samt Fjernøsten. Dette bevirkede, at man meget hurtigt fik kontakt med andre kafferisterier i Jylland og på Fyn.

Det var til stor gavn for firmaet, der udviklede sig støt op igennem 70’erne og 80’erne, hvor man købte adskillige af de små risterier man igennem årene havde solgt eller importeret råkaffe til. Opkøbsstrategien fortsatte på livet løs og Peter Larsen Kaffe havde på et tidspunkt kafferisterier i Viborg, Skive, Randers, Aarhus og Esbjerg foruden en salgsafdeling i Sønderborg.

I 2000 samlede Peter Larsen Kaffe A/S alle sine aktiviteter i Viborg, blot to år inden virksomheden fejrede sit 100-års jubilæum.

Samtidigt solgte man en del af aktierne til Sveriges største, familieejede kafferisteri, Löfbergs Lila, der ligesom Peter Larsen Kaffe er mere end 100 år, og som er drevet ud fra samme værdisæt med fokus på bæredygtighed og innovation.

Det stærke samarbejde med Löfbergs Lila blev født parallelt med, at Kaj Bertelsen overdrog direktørstolen til sin søn, Claus Bertelsen, der dermed blev den 4. direktør i virksomhedens historie

Billede af den gamle produktion i Viborg

Danmarks største kaffekande

Vidste du, at Peter Larsen Kaffe har Danmarks største kaffekande, der kan rumme 75.000 kopper kaffe? Kaffekandens højde er 4,96 meter og vejer 1,2 tons. Kaffekanden er placeret som firmaets vartegn ved Holstebrovej i Viborg.

Fakta om kaffekanden

  • Diameter i bund: 2,51 meter
  • Omkreds i bund: 7,89 meter
  • Nettovægt: ca. 1,2 tons
  • Bruttovægt incl. kaffe: ca. 10,0 tons
  • Indhold: ca. 9.400 liter (svarer til ca. 75.000 kopper kaffe)

Stor Madam Blå kaffekande foran fabrik i Viborg

Peter Larsen Kaffe i dag

Rigtig mange kaffebønner er kørt gennem anlægget siden grundlæggelsen i 1902.

I dag er Peter Larsen Kaffe en moderne kaffevirksomhed med forretningsområder på detailhandel, catering specialbutikker, online og Live, som vi kalder vores tilstedeværelse på festivaler og events rundt om i landet. 

Knus kræft

Vi er gået sammen med Tom Kristensen og KidsAid om at hjælpe kræftramte børn og unge i Danmark.

Se mere om projektet

Job hos Peter Larsen Kaffe

Hos Peter Larsen Kaffe er vi interesseret i at tiltrække kollegaer, der brænder lige så meget for god bæredygtig kaffe som vi gør.

Se mere

keyboard_arrow_up