Inspiration
Sådan laver du den bedste kaffe på stempelkande
Mange af os har en stempelkande stående hjemme i skabet, men for nemhedens skyld bruger vi ofte kaffemaskinen til at lave de daglige kopper kaffe. Men det er faktisk meget nemt at få nogle utrolig gode kopper kaffe på en stempelkande. Her er du samtidig selv herre over, hvordan du gerne vil have din kaffe. Bliv klogere på, hvordan du brygger på en stempelkande i videoen nedenunder.
Du skal bruge:
- Stempelkande på 1 liter
- Vægt
- 50 g. kaffebønner med en blød frugtagtig syrlighed og noter af mælkechokolade
Er din stempelkande mindre end 1 liter, kan du skalerede ned i forholdet 6 g kaffe pr 100 ml vand.
Fremgangsmåde:
- Forvarm din kande med varmt vand og hæld det fra igen
- Kværn 50 g. kaffebønner på mellem/let groft
- Hældt ca. 800 ml friskkogt vand på - op til den øverste metalring på kanden
- Start et ur på 8 minutter
- Rør let rundt i kaffen,så den falder til bunds.
- Evt. Skum toppen fri for hvidligt skum med en ske for mildere smag. Hvis du bevarer skummet, får du mere styrke og bitterhed i kaffen.
- Vent resten af tiden og tryk så nænsomt stemplet ned uden at hvirvle rundt i kaffen.