Opskrift

Kaffeis

En lækker og cremet is med fyldig kaffesmag. 
Prøv denne hjemmelavet kaffeis, som du nemt både laver og rører sammen på din ismaskine. Det vigtigste når du laver is er eksperimentere med forskellige smage og strukturer. Smag på ismassen, inden du kører den på maskinen - skal den have mere kaffe? eller skal der chokoladestykker i? I modsætning til hos ismanden, bestemmer du helt selv her - og med ismaskinen, får I samme lækre konsistens.

Server isen sammen med en kop nybrygget kaffe, af samme slags som du puttede i massen. 

 

Ingredienser 

  • 2,5 store spsk. chokoladekaffe 
  • 125 g rørsukker
  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 lange teposer

Fremgangsmåde

  1. Først opvarmer du mælk og fløde i en kasserolle. Pas på, det ikke brænder på.

  2. Samtidig pister du æggeblommer og rørsukker sammen, så det bliver en luftig æggesnaps.

  3. Mal chokoladekaffen fint. Tag de to lange teposer, som du fylder hver med 1 stor spsk formalet kaffe. Læg teposerne i den varme mælk. Lad dem blive der i 4-5 minutter. Jo længere de bliver der i, des mere intens kaffesmag. 

  4. Tag teposerne op og hæld en halv spsk malet chokoladekaffe i. Det vil give lidt mere smag samt skabe struktur. 

  5. Mens kaffeblandingen stadig er varm, blander du det sammen med æggesnapsen lidt efter lidt. Kom en tynd stråle mælk i æggeblandingen, mens du pisker. Rør mere og mere mælk i, indtil det er blandet godt sammen.

  6. Kom blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op mens du hele tiden rører rundt. Det må endelig ikke koge, men skal blot lige tykne en lille anelse og det gør det, når det er omkring 85 grader varmt.
    Har du ikke et termometer, kan du holde øje med, at massen tykner og begynder at ryge, så er den færdig.

  7. Tag massen af komfuret og lad det køle ned.

  8. Kør massen i ismaskinen i ca 1 time, og put den derefter i fryseren.

  9. Efter et par timer i fryseren har du en skøn kaffeis med cremet konsistens. 

Hvis du ikke har en ismaskine, skal du putte massen i en beholder i fryseren og røre godt rundt hver halve time i 2-3 timer. 

Du kan eksperimentere med at putte smeltet eller hakket chokolade i eller ovenpå som pynt for at fremhæve chokoladen i kaffen.

Er du mere til toffee, kokos eller lakrids, så prøv at bruge en af vores mange andre aromakaffer - se udvalget her

keyboard_arrow_up