Opskrift

Kaffeispinde

Ingredienser 

  • 10 g instantkaffe, fx Classic øko-Fairtrade, der giver en blød og fyldig smagsoplevelse, med en behagelig syrlighed
  • Kogende vand
  • 1 dl sødmælk 
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1,5 past. æggehvide (1 bæger)
  • 2 past. æggeblommer (1 bæger)
  • 20 g + 50 g rørsukker
  • Isforme

 

Fremgangsmåde

  1. Kom meget lidt kogende vand i din instantkaffe - kun lige nok til at den bliver opløst
  2. Kom æggeblommerne i en skål sammen med 20 g sukker og vaniljepulver. Pisk massen lys og luftig, indtil sukkeret er opløst. Du kan teste det ved at gnide massen mellem tommel- og pegefinger. Når du ikke kan mærke sukkeret, er det opløst.
  3. Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem luftige. Tilsæt de resterende 50 g sukker lidt ad gangen, indtil massen er lys og skummende. Brug samme teste metode for at se, om sukkeret er opløst. 
  4. Bland forsigtigt de piskede æggehvider med de piskede blommer.
  5. Kom fløden i en skål og pisk den let. Vend kaffe og mælk i fløden.
  6. Vend forsigtigt kaffeblandingen med æggeblandingen. Massen skal beholde sin luftighed.
  7. Har du en ismaskine, kan massen køres her på i 15-20 minutter, inden du hælder det over i ispindeformene. Har du ikke en ismaskine, så kom ismassen i en lufttætbeholder på frys. Rør i massen hver halve time, indtil den er mere fast og klar til ispindeformene. På den måde undgår du, at ispindene krystaliserer. 
  8. Spis dem alene eller i godt selskab

Du behøver ikke ispindeforme, men blot lave isen i en større beholder til lave kugler af. Her skal massen køre på ismaskinen i 20-25 minutter inden frost. Hvis du bruger den manuelle metode, skal du røre hver halve time i 2-3 timer. 

Du kan eksperimentere med at putte smeltet eller hakket chokolade i eller ovenpå som pynt. 

keyboard_arrow_up