Opskrift

Kaffetonic

Gin og tonic er en ægte klassisker, som findes i uendeligt mange varianter afhængigt af, da begge dele er lette at sætte smag til. Vi elsker de små noter, som kaffe har, og derfor tænkte vi, at det skulle puttes i en hjemmelavet tonic. 

Vi har fundet frem til en lækker, frugtig tonic, hvor kaffens aromatiske fylde og afrundende eftersmag sæter ind og forlænger slurkens følelse i munden. Du vil sandsynligvis ikke kunne smage kaffen med det samme, men vi har prøvet uden, og det gør en forskel!

Tonicen vi har lavet er en sirup, som du fortynder op med danskvand, inden du tilsætter gin og is til drinken. Det tager kun ca 20 minutters forberedelse og tre dages tålmodighed, inden du kan servere denne orange kaffetonic for dine gæster.

Ingredienser til 1,5L tonicessens

  • 30 gr. kinabark

  • 30 gr kinabark

  • 60 gr citronsyre

  • Skal af 3 økologiske lime

  • Skal af 3 økologiske citroner

  • Skal af 3 økologiske appelsiner

  • Saften fra 3 appelsiner

  • 3 hele stængler citrongræs

  • 3 hele allehånde (ca. 1 tsk)

  • 5 hele enebær

  • 3 hele kardemommekapsler

  • 15 g ingefær

  • 7 dl vand

Efter en dag:

  • 25 gr. groftkværnet Etopisk Sidamo kaffe, som har noter af tropiske frugter med en behagelig og afrundet smag af krydderier og mørk chokolade.

Efter tre dage:

  • 600 gr sukker

  • 4 dl vand

Toping:

  • Dehydrerede appelsin og blodcitron

 

Fremgangsmåde

  1. Tag et stort glas med patentlukning og skold det. Herefter putter du ingredienserne der i.

  2. Tag kinabarken og kør det gennem en blender eller moter, så det får struktur som groft salt.

  3. Riv de tre limes, mens du med fordel kan bruge en kartoffelskræller til citroner og appelsiner. Undgå at få det hvide med.

  4. Pres de tre appelsiner

  5. Snit citrongræsset fint.

  6. Put kinabark, citrusfrugter, citrongræs, citronsyre, allehånde, enebær og kardemommekapsler ned i glasset.

  7. Tilsæt 7 dl koldt vand, ryst det, og sæt på køl i 3 dage. Ryst glasset dagligt.

  8. Efter 1 dag kværner du kaffen groft og tilsætter.

  9. Efter 3 dage koger du en sirup på 600 gr sukker og 4 dl vand. Sukkeret skal være helt opløst, men det behøver ikke komme helt op at koge. Lad siruppen køle helt ned.

  10. Glasset tager du ud af køleskabet og sir indholdet gennem et klæde. På den måde får du så ren en væske som muligt.

  11. Bland sukkersirup og tonicessens.

  12. Hæld det hele på en nyskoldet glasflaske med patentlåg. Du kan ryste flasken med atamon for at forlænge holdbarheden. Opbevar din tonicsitup i køleskab.

  13. Tonicsiruppen blandes 1:3 med danskvand. Altså f.eks. 1 dl sirup til 3 dl danskvand. Pas på det ikke bruser over.
    Bland gin i din tonic i forholdet 1 til 2-3. Altså f.eks. 4 cl gin til 1 dl blandet tonic.

  14. Servér med dehydrerede appelsinskiver og kaffebønner
    - Lav dehydrerede appelsinskiver ved at skære ultratynde skiver, som du putter i ovnen i 4-6 timer ved 150 grader. Vend jævnligt. Opbevar i lufttæt boks. 

Vigtigst er blot at sige, at du skal huske at eksperimentere med ingredienserne i din tonic. Få den til at passe smagsnoterne i din favortigin.

Du kan servere det hele på én gang, gemme det 3-4 uger i køleskabet, fryse ned - eller endnu bedre, glæde andre med hjemmelavet kaffetonic.

keyboard_arrow_up