Inspiration

Sådan laver du den bedste håndbryg

At stå et roligt øjeblik og med nænsom hånd brygge en kop kaffe, er for mange et af dagens højdepunkter. Med hådbryg, pour over, via tragt - ja, kært barn har mange navne - er du herre over hele processen og kan på den måde få præcis det resultat, som du ønsker. Håndbrygget kaffe kan være den mest enkle og nemmeste måde at brygge en aromatisk og smagfuld kop kaffe til dig og dine gæster. Men det kan også være en kompleks og eksperimenterende tilgang til kaffens forunderlige verden af smagsnuancer, hældeteknikker og brygmetoder.

Der er enkelte justeringer afhængig af, hvilken tragt du bruger. I denne opskrift bruger vi en V60 tragt.

Du skal bruge:

 

Fremgangsmåde:

  1. Sæt filteret i tragten og skyl efter med kogt eller varmt vand. Det gør du for at fjerne eventuel støv samt smagen fra filteret.
  2. Mål bønnerne i forholdet 7 gram pr 1,5 dl
  3. Mal bønnerne mellemkværnet
  4. Hæld kaffen i filteret i et jævnt lag. Det er vigtigt, at kaffen ligger jævnt, så vandet har samme gennemløbstid.
  5. Start maskinen og nyd duften

Tip:
Hvis du ikke har prøvet at lave håndbryg før, skal du bare kaste dig ud i det, du vil ikke fortryde. Mangler du grejet dertil har vi på webshoppen pakker med alt, hvad du skal bruge for at komme godt i gang.

Download og print brygguide

Grums er genialt

Når du er færdig med at brygge, skal du ikke smide kaffegrumsen i skraldespanden, men hæld det ud til planterne i haven eller med filteret på komposten. Kaffegrumsens kvælstof er god næring, som planterne og komposten elsker. 

Der er et kæmpe potentiale i de ting, som du smider i skraldespanden. Når du har brygget en kop kaffe, udnytter du kun 1 % af kaffeplantens næringspotentiale. Det er en skam, og det skal vi væk fra.
Derfor udvikler vi løbende opskrifter og tips, hvor du kan anvende dine rester – både grums og sjatter.

Det gør vi, fordi vi har en vision om, at i 2030 skal vi udnytte hele kaffeplantens potentiale og have intet spild. Vi kalder visionen for Circular Coffee Community, hvor kaffen anvendes cirkulært, ressourcer optimeres og spild begrænses.
Du kan være med til at gøre en forskel ved at tænke og forbruge cirkulært.

Circular Coffee Community logo

keyboard_arrow_up