Opskrift

Brownie med kaffe

Den sikre klassiker til enhver dessert eller kagebord må næsten være brownien. Chokolade, fyldig og smagfuld - lækkert! Mange brownier skal lige akkompagneres med en kop kaffe, men hvorfor ikke også putte kaffen i kagen? 

Ingredienser

  • 3 spsk. instantkaffe - fx økologisk og Fairtrade fra Peter Larsen Kaffe
  • 175 g smør
  • 175 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 2-3 spsk kaffelikør - se her hvordan du laver din egen 
  • 2 tsk vanilje
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • pynt: guldstøv

Fremgangsmåde

  • ​​Tænd ovenen på 170 grader.
  • Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret og instantkaffen. 
  • Pisk æggene sammen med sukker, likør og vanilje.
  • Sigt de tørre ingredienser i chokoladesmørret og vend dem i dejen.
  • Fyld dejen i en en form foret med bagepapir. 
  • Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter - den skal ikke være helt fast i midten.
  • Stil kagen til afkøling i formen.
  • Skær kagen ud og pynt med guldstøv.


Nyd dem med en kop friskbrygget kaffe.

keyboard_arrow_up