Opskrift

Kaffelikør

Ingredienser

Tilberedelsestid: ca. 1 uge

  • 150g kaffe malet til stempel (vi anbefaler vores Etiopisk Sidamo Espresso)

  • 1 flaske lys rom (70cl) eller vodka

  • 2 vaniljestænger

  • 1 tsk. vaniljepulver

  • 250g sukker

  • 3 dl vand

 

Fremgangsmåde


  1. Put kaffen i en stempelkande (så er det lettere at filtrere drikken efter endt trække tid).

  2. Flæk vaniljestængerne og kom vaniljekorn og stænger samt vaniljepulver ned til kaffen

  3. Hæld hele flasken med rom eller vodka over kaffen og bland godt.

  4. Sæt film over toppen og stil det på køl, hvor det skal hygge sig en uges tid.

   Efter en uges trækketid:

  1. Filtrer blandingen, så det er ren væske, du har tilbage.

  2. Kog en sukkersirup af sukker og vand og lad det køle ned

  3. Bland de to væsker sammen (kaffe/rom eller vodka og sukker/sirup)


Du har nu den lækreste kaffelikør, som gør sig fantastisk i en White Russian.
Vi kan anbefale likøren med rom, efter smagstest af begge varianter.

TIP: Gem vaniljestængerne i lidt sukker, og lav hjemmelavet vaniljesukker af dem på et senere tidspunkt.

keyboard_arrow_up