Ansvarlighed

Next Generation Coffee

I 2014 startede vi projektet Kaffe for en bedre fremtid* 

Med udgangspunkt i området Othaya i Kenya drev vi i en 3-årig periode en indsats, der gennem uddannelse løftede udbyttet pr. kaffetræ markant og viste en vej for en bedre fremtid som kaffebonde. 

Med erfaringerne fra Kenya udvidede vi indsatsen til også at omfatte Mbeya i Tanzania og Antioqua i Colombia og samtidig omdøbte vi projektet til Next Generation Coffee.

UDVALGTE RESULTATER FRA INDSATSEN 2013-2016

+5000 Kaffebønder er blevet uddannet i optimering af teknikker i kaffedyrkning.

+200% i gennemsnitlig indtjening for mere end 15.000 kaffebønder. 

+300% forbedret udbytte pr. kaffetræ.

*Projektet blev drevet i samarbejde mellem Peter Larsen Kaffe, Just Fair og Danida.

Kaffens fremtid er truet. Det lyder som en dommedagsprofeti, men det kan hurtigt blive realiteten for den del af kaffen, der dyrkes på små landbrug i nogle af verdens bedste kaffelande i Afrika og Mellemamerika. 

Der er to primære problemer, der udfordrer kaffedyrkningen. Den ene er økonomisk og handler om, at kaffepriserne på verdensmarkedet er så lave at kaffedyrkning ikke kan betale sig. Det andet problem handler om klimaforandring. 

Kaffesorter har gennem tiderne tilpasset sig specifikke klimazoner, og temperaturstigninger på bare 0,5°C kan gøre en stor forskel. Arabica bønnerne, som andrager ca. 70% af verdens kaffe, dyrkes i højtbeliggende og ofte svært fremkommelige bjergområder.

Globale temperaturstigninger tvinger bønderne til at rykke produktionen til højere beliggende områder, hvorved dyrkningsarealet formindskes.

I et land som Etiopien, hvor Arabica kaffen oprindeligt stammer fra, er det mange steder meget begrænset med højere beliggenheder, hvorfor kaffebønderne ikke har andre udveje end at omlægge deres produktion til andre afgrøder.

Mariam er en af fremtidens farmere

 

"The young people are energetic and with sharp minds. 
With education we can build our own future in coffe farming"

Mariam Nyaweri
27 år og fra Othaya, Kenya 

Knus kræft

Sammen med Tom Kristensen og KidsAid kæmper vi for at hjælpe kræftramte børn og unge i Danmark.

Læs mere her 

Sådan laver du den bedste kaffe på stempelkande

Det perfekte søndag-morgen ritual

 

Læs mere her 

keyboard_arrow_up