Ansvarlighed

Det sociale ansvar

Som kaffeproducent følger et socialt ansvar, som vi tager alvorligt. Det gælder både i relation til miljøet omkring os, i forhold til vores medmennesker og i forhold til en bæredygtig udnyttelse af jordens ressourcer.

Vi vil gerne være med til at sikre global bæredygtighed indenfor kaffeproduktion samt handel. Derfor arbejder vi målrettet med CSR. Bæredygtighed og gode vilkår for leverandører, medarbejdere og samfundet omkring os skal sikres fra bønne til kop.

Se vores bæredygtighedsrapport her

Vi skåner miljøet hvor vi kan

Vi arbejder konstant på at begrænse de aftryk, vi sætter som virksomhed. I vores emballager har vi en ambition om at minimere aluminium og gå mod mere bæredygtige alternativer. Vi har stadig vej at gå, men for hvert nyt initiativ bestræber vi os på en bæredygtig løsning. Vores målsætning er at alt vores emballage i 2030 er af genanvendt eller genanvendelige materialer.

I vores Nespresso* kompatible kapsler har vi fravalgt aluminium som materiale af miljømæssige hensyn. I stedet arbejder vi med kapsler, hvor materialet er udvundet af fibre fra sukkerrør, og som er bio-komposterbare ved industrikompostering i modsætning til aluminium. Dermed kan de udgøre en grøn energikilde.

* Varemærket tilhørende tredjepart ikke forbundet med Peter Larsen Kaffe A/S.

Se mere 

Økologisk Fairtrade kaffe

Mere end halvdelen af vores kaffe er Fairtrade certificeret – det har stor betydning for kaffebonden.

Se mere

Knus kræft

Vi er gået sammen med Tom Kristensen og KidsAid om at hjælpe kræftramte børn og unge i Danmark.

Se mere om projektet

Next Generation Coffee

I 2014 startede vi projektet, Kaffe for en bedre fremtid, med kooperativet, Othaya, i provinsen Nyeri i Kenya. Det er et kooperativ med ca. 15.000 farmere, som igennem årrække har været presset på afkast og indtjening.

Gennem handel og undervisning har det været projektets mål at sikre bønderne større afkast, bedre økonomi, mere sikkerhed og opnå en bedre kaffekvalitet.

Projektet lever nu videre som Next Generation Coffe med indsater i Kenya, Tanzania og Colombia.

Se med og lær mere om projektet

keyboard_arrow_up