Vi er vinder af FINANS Impact ESG award

"En inspiration for dansk erhvervslivs rygrad," sådan skriver juryen om Peter Larsen Kaffe, i forbindelse med at vi netop har modtaget den nystiftede pris FINANS IMPACT Award.

Foto: Gregers Tycho
Lars Aaen Thøgersen, Innovationschef hos Peter Larsen Kaffe.
 

Circular Coffee Community

1 pct. Højest! Så meget, eller rettere lidt, får vi ud af næringsindholdet i kaffebønnerne, når vi brygger en kop kaffe. Og når man tænker på, at det traditionelt er det eneste, vi bruger bønnerne til, går der enorme ressourcer til spilde hver eneste dag.

Det vil vi lave om på!

I 2020 etablerede vi Circular Coffee Community - et netværk for virksomheder og organisationer, der arbejder sammen for at bringe kaffen i en mere cirkulær retning.

"Platformen er en mulighed for at bygge bro mellem farmeren og forbrugeren med det formål at modernisere fordelingen af værdier fra jord til bord," skriver den uafhængige jury i begrundelsen for at shortliste os til FINANS Impact awards prisshowets klimakategori, der senere er blevet opgraderet til hovedprisen.

Inden awardshowet havde vi besøg af en journalist fra FINANS til en snak om kaffe, cirkularitet og innovation i kaffebranchen. 

LÆS MERE HER

Juryens begrundelse

Peter Larsen Kaffes ESG-arbejde er en inspiration for dansk erhvervslivs rygrad. Virksomheden har formået at gøre både social og miljømæssig bæredygtighed til selve omdrejningspunktet for sin strategiske retning. 

Peter Larsen Kaffe arbejder systematisk igennem hele værdikæden på at gøre både produktion og forbrug af kaffe klimaneutral - samtidig med at farmere med højere mindstepriser løftes ud af fattigdom og tilbydes uddannelsesmuligheder, som de hidtil har været afskåret fra.

Som global udviklingshub for det internationale netværk for cirkularitet, CCC, tager Peter Larsen Kaffe desuden et samfundsansvar langt ud over sin egen forretning og stiller sit danske marked til rådighed for test af nye, cirkulære forretningsmodeller og services. 

Ud over de præsterede resultater lægger juryen særlig vægt på, at Peter Larsen Kaffe forbilledligt dokumenterer, at en ambitiøs og bred ESG-indsats baseret på certificering og rapportering er absolut opnåelig for den store majoritet af dansk erhvervsliv, der tilhører gruppen af små og mellemstore virksomheder. Derfor bliver I de første vindere af hovedprisen FINANS IMPACT ESG Award.

LÆS MERE HER

Vil du vide mere om, hvordan vi arbejder bæredygtigt? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger.

keyboard_arrow_up