Opskrift

Tequilakaffe

Ingredienser

  • Stempelkaffe lavet på fx Mexico Chiapas, som er en velafbalanceret økologisk kaffe med blød, frugtagtig syrlighed og subtile toner af mælkechokolade

  • Patrón XO Coffee Liqueur - en tequila lavet på arabicakaffe fra Mexico. Smagen er tør og ikke sød som mange andre kaffelikører. 

  • Mælk - sød, barista, eller skumbar havredrink, da det skal kunne skummes op

  • Vaniljepulver

  • Frysetørret hindbær

 

På årets Northside dystede vi hos Peter Larsen Kaffe mod en af Århus' bedste bartendere, Lasse Løber, i kaffecocktails. Her vandt denne drink stort, da den både har kaffens kraft, likørens afrunding og skummets sødme. Vi håber, du også kan lide den. 

Fremgangsmåde​​​

  1. Først skal du lave kaffe på en stempelkande, følg guiden her til, hvordan du laver den bedste kaffe via den bryggemetode
  2. Hæld 1 dl friskbrygget stempelkaffe op i et vinglas.
  3. Tilsæt 4 cl Patrón
  4. Lav mælkeskum på fx din steamer hvor du tilsætter godt med vaniljepulver og frysetørret hindbær. Skummet skal være let og cremet. Top kaffedrinken med ca 0,5 cm skum.
  5. Pynt til sidst med et drys frysetørret hindbær

 

keyboard_arrow_up