Ansvarlighed / NEXT GENERATION COFFEE

Sammen for et bedre liv

Det er tidligt om morgenen og de snoede grusveje, som vi har kørt på i omkring en time, er tæt på vores destination. Solen skinner og varme briser fejer ind over de grønne, bølgende bjergskråninger. Efter en kort gåtur ned ad skrænterne, ankommer vi hos Emanuel og Jeni Wilson; de to unge kaffe farmere i Igale i sydvest Tanzania.

Kaffe farmen betyder alt for os. Vores drøm er at få endnu mere jord, sider Emanuel.

Emanuel og Jenni, som er 30 år gammel, er to af deltagerne i Next Generation Coffee – Löfbergs Coffee Group’s investering i den næste generation af kaffe farmere. Vi forbedrer udviklingsmuligheder gennem uddannelse og direkte handel samtidig med, at vi sikrer forsyningen af god kaffe i fremtiden.

Viden er styrke, som hjælper os med at lykkes. Jeres støtte hjælper os med at skabe et bedre liv, siger Jeni.

Arbejde og planlægning sammen
Emanuel og Jeni startede med kaffelandbruget tolv år siden. De arvede jordområdet af Emanuels far. I dag bor sammen de i et lille hus, sammen med deres søn og Emanuels lillesøster.

På en almindelig dag går de op 6.30 og spiser morgenmad sammen, før de går ned til deres kaffe farm langs smal sti. Sammen er et nøgleord for Emanuel og Jeni. De planlægger, arbejder og tager hver beslutning sammen.

Størstedelen af uddannelsen og seminarerne foregår i par. Det har gjort os mere ligestillet, både når det kommer til husholdningspligter og arbejdet i kaffe farmen, siger Jeni.

Emanuel tilføjer at de sparer penge sammen, og sammen beslutter hvilke investeringen de skal foretage.

At arbejde sammen har gjort os stærkere. Vi har øget produktiviteten og vi tjener flere penge.

Rolle modeler
I Tanzania er vores træning arrangeret gennem Internatioal Coffee Partners, en non-profit organization, som Löfbergs var med til at finansiere i 2001. Emanuel, Jeni og de andre deltagere lærer mere om landsbrugsmetoder og hvordan de skal takle klimaforandringerne, men de lærer også om ligestilling og iværksætteri. 

Vi dedikerer en masse energi på at gøre farmerne mere forretningsorienteret, for at få dem til at se sig selv som familie iværksættere, frem for farmere, siger Webster Miyanda, som er en af underviserne.

Han fortæller os, at Emanuel og Jeni har brugt deres nye viden på den bedst mulige måde, og at de er rolle modeller for andre deltagere. Når vi ser deres kaffe farm forstår vi hvad han mener. Den er grøn og frodig, og kaffe buskene er høje og fulde af kaffebær.

Emanuel og Jeni har bygget et kunstvandingssystem og bruger skyggetræer til at beskytte farmen for det stærke sollys. Vi kan se cover crops i jorden, som binder jorden og stopper næringen i jorden i at blive skyllet væk når det regner heftigt.

En perfekt farm, siger Webster.

Klimaforandringer
Ligesom for andre farmere er klimaforandringerne en stor udfordring. Det er vigtigt at tilpasse farmen og gøre risikoerne mindre. Det handler om at bruge skygge træer og cover crops, men også at plante nye resistente kaffe træer, der er bedre i stand til at være modstandsdygtige imod sygdomme og skadedyrsangreb. Emanuel og Jeni har virkeligt gjort det godt med dette.

Den viden, som vi har nu har gjort vores farm bedre. Fortjenesten er forøget og nu kan vi reducere brugen af pesticider, som koster mange penge, siger Emanuel.

Forhåbninger
Vi går tilbage til Emanuel og Jenis hus og sætter os ned ved træbordet I stuen. De fotæller os om deres drømme; de griner og deres øjne stråler. Der er ingen tvivl om, at de er optimistiske om fremtiden.

Uden din støtte ville vi højst sandsynligt have flyttet ind til byen, hvor livet er meget hårdere. Vi har venner, der flyttede, og de har ikke formået at klare sig lige så godt som os, siger Jeni.

Vi investerer penge i vores farm, og vi kan snart købe mere jord. Vi kommer også til at være i stand til at give vores søn en uddannelse. Han kommer til at lære en masse nyttigt hvis han vælger at farme kaffe – hvilket vi håber han vil. Forhåbentligt sammen med os, siger Emanuel.

 

keyboard_arrow_up