Ambitionen er en 100 % cirkulær anvendelse af alle 
ressourcer relateret til kaffedyrkning, forarbejdning og forbrug. 


Ingen spild 


Circular Coffee Community, det cirkulære kaffefællesskab, handler om at udnytte kaffens fulde potentiale uden spild og hvor mere genanvendes. 
Du kan være med til at gøre en forskel ved at tænke og forbruge cirkulært.

Hvad er kaffe?

Kaffe er mere end de kaffebønner, du bruger til at brygge en kop kaffe. 

Kaffe er også grums, skaldele og blade fra kaffeplanten, der bl.a. indeholder næringsstoffer og fibre med enorme potentialer. 

Derfor er det synd og skam, at vi i dag udnytter under 
1 % af kaffeplantens mange næringsstoffer, når vi brygger kaffe.


99% af verdens kaffe ender som affald. Vi vil gøre affald til ressource.

Kaffe er mere end bønner. Kaffe er en plante med en biomasse, som vi skal være langt bedre til at udnytte, hvis kaffen skal have en fremtid som andet end grums i en skraldespand. I dag ender 99% af verdens kaffe i en skraldespand, og det er spild af ressourcer i en verden, der i forvejen driver rovdrift på moder jord. 

Vi har sat os en klar ambition. I 2030 vil vi eliminere spild relateret til kaffeplanten. Det vil sige, at hele kaffens biomasse skal bruges, og at der ikke er nogen overflødige restprodukter i kaffens lange rejse fra farmer til forbruger.

Det er et ambitiøst projekt, som vi ikke er i mål med. Men hver dag forsøger vi at finde ideer og implementere initiativer, der skal flytte os i den retning.

 

"Den helt store udfordring er, hvordan vi omdanner kaffens samlede biomasse til noget, der har værdi. Hvordan skaber vi produkter, som farmerne kan tjene penge på – og hvordan sikrer vi, at de får hjælp til at sælge det.
Det er det blevet vores mission at finde en løsning på."

- Lars Aaen Thøgersen, Udviklingschef Peter Larsen Kaffe

 

Biomasse - hvad er det?

Biomassen er den samlede betegnelse for plantematerialet, dvs. træet, bærret og kernen som er det, vi kalder kaffebønnen.

 

Smukke skaller fuld af næring.

Hinden omkring bønnen opfattes normalt et affaldsprodukt. På Smukfest 2019 gjorde vi det i stedet til en næringsrig ingrediens i det brød vi bagte og solgte. 

 

"Barer fra bønner, der først har været brugt som smagsgiver i en vandkefir. Derefter tørret, pulveriseret og blandet med daddel og andre ingredienser til en velsmagende snack"  

- Lanceret på Food Festival 2018

Vil du vide mere om vores arbejde fra bønne til biomasse? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her og få indblik i de seneste initiativer. Vi opdaterer hver tredje måned.  

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger.

keyboard_arrow_up