Status anno 2022

Siden 1902 har vi samlet danskerne om kaffen. Vi har tradition for at gå forrest, tænke nyt og tage ansvar, når det gælder bæredygtighed for både mennesker og miljø. Derfor trækker vi på al vores erfaring, ekspertise og passion i arbejdet for at udnytte kaffens enorme potentiale, eliminere spild og skabe bedre vilkår for verdens kaffefarmere.

Læs vores statusrapport her

100% certificeret kaffe

Vi har i årtier haft fokus på miljø, klima, kvalitet og bedre levevilkår for kaffefarmerne. Derfor er kaffe, der certificeret af en uvildig tredjepart, en af hjørnestenene i vores forretning.

I 2022 nåede vi vores mål om at være 100% certificeret med enten Rainforest Alliance, Økologi eller Fairtrade-mærket. Flere af vores produkter er endda certificeret med mere end blot ét af de gode mærker.

"Kaffe er mere end de kaffebønner, du bruger til at brygge en kop kaffe. Kaffe er også grums, skaldele og blade fra kaffeplanten, der blandt andet indeholder næringsstoffer og fibre med enorme potentialer. Derfor er det synd og skam, at vi i dag udnytter under 1 % af kaffeplantens mange næringsstoffer, når vi brygger kaffe"

- Lars Aaen, kommunikationschef Peter Larsen Kaffe

De seneste år har vi skærpet indsatsen for at redde kaffen, og det er bydende nødvendigt. Det internationalt anerkendte Institute for Climate Impact Research forudser eksempelvis, at uden radikale ændringer vil halvdelen af verdens nuværende areal egnet til kaffeproduktion være forsvundet som følge af klimaforandringer i 2050. Dertil kommer, at dårlig udnyttelse af kaffeplantens fulde potentiale og unfair fordeling af kaffens indtjeningspotentiale truer både de områder, hvor kaffen kan dyrkes og de farmere, der skal dyrke den.

Derfor har vi skabt Circular Coffee Community, et fællesskab og en bevægelse for både kaffevirksomheder, forskere, farmere og forbrugere. Her arbejder vi for at skabe konkrete løsninger, der udnytter kaffens fulde potentiale, øger indtjeningen i hele værdikæden og gør kaffe til en 100% cirkulær ressource.

Circular Coffee Community

I Circular Coffee Community arbejder vi sammen med farmere, forskere, forbrugere og andre virksomheder for at udnytte kaffens fulde potentiale og eliminere spild. 
Du kan være med til at gøre en forskel ved at tænke og forbruge cirkulært.

Se mere her

Vi er på en grøn mission

Når du køber vores kaffe, er du en del af den grønne omstilling. Det gælder både kaffeposerne og indholdet.

100% certificeret
100% genanvendelige emballager i 2025
100% vedvarende eller genanvendte materialer i vores emballager i 2030

Se mere

Vil du vide mere om, hvordan vi arbejder bæredygtigt? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig vores betingelser for behandling af dine personoplysninger.

keyboard_arrow_up