Opskrift

Cold Brew med appelsin

Cold Brew og appelsin er måske hinandens bedste venner - de smager i hvert fald rigtig godt sammen! Her har vi lavet en lækker kold kaffedrink med appelsin, sirup og et skvis vodka, så den rigtig passer til en lun aften. Du kan sagtens fravælge vodka og sirup, og i blot blande Cold Brew, appelsin og isterninger som en lidt mildere Espresso Sunrise til fx søndagsbrunchen.

Du kan både bruge vores Fairtrade-certificerede Cold Brew, vores økologiske og Fairtrade-mærkede Koldbryg eller lave din egen koldbrygget kaffe - her skal du bruge få ingredienser og 16 timers ventetid.

Rigtig god fornøjelse!

to høje glas på et bord med koldbryg isterninger og appelsinskive i. Peter Larsen Kaffe

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Pres appelsinsaft i en shaker med vodka, appelsin, karamel- og hvid chokoladesirup. 

  2. Shake med isterninger

  3. Hæld forsigtigt drinken i et glas med isterninger. Væsken lægger sig i to lag

  4. Rør rundt, inden den drikkes.

Hvis du laver din egen koldbrygget kaffe, så læs med her:

Når du brygger din kaffe kold, træder kaffens smagsnoter særligt frem. Derfor kan du prøve at lave koldbryg med nogle forskellige typer kaffe, så du kan nyde kaffens store smagsunivers. 

Prøv blandt andet:

Kenya AA: En karakteristisk kaffe med frisk syrlighed og smag af solbær og eftersmag af tørret frugt.

Etiopisk Sidamo: Med noter af tropiske frugter med en behagelig og afrundet smag af krydderier og mørk chokolade. 

Etiopisk Yirgacheffe Herbloom: En sød og fyldig kaffe med noter af appelsin, abrikos og røde bær.

Etiopisk Sidamo Espresso: Med den typiske intensive citrusaroma, en kompleks og krydret smag med en tydelig frisk syrlighed i eftersmagen.

Nicaragua: En fyldig kaffe med en afbalanceret smag af mørk chokolade og lette noter af cognac.

Mexico Chiapas: En velafbalanceret økologisk kaffe med blød, frugtagtig syrlighed og subtile toner af mælkechon røget, krydret kaffe med noter og antydninger af mandarin.kolade.

Guatemala Asobagri: Blød, rund og sød økologisk kaffe med strejf af chokolade og mørke bær.

Colombia Kachalu: En meget aromatisk, sød og let frugtagtig kaffe med en rund smag af røde æbler og karamel. Noter af chokolade med mandler.

Sumatra Mandheling Aceh: En røget, krydret kaffe med noter og antydninger af mandarin.

Espresso Italian Roast: En kraftig og letrøget espresso med stor afstemt fyldighed og lang eftersmag af kakao.

Se vores store udvalg på www.peterlarsenkaffeshop.dk

keyboard_arrow_up